söndag 16 januari 2011
Tomatdoftande maccheronigratäng med feta och fejcon
Mängd: 5-6 portioner
Ingredienser
♥ 7 dl Änglamark maccheroni
♥ 1 kravmärkt morot
♥ Kravmärkt rapsolja
♥ 6 bitar Änglamark bladspenat
♥ ½ gul kravmärkt lök
125 g Hälsans kök tärningar a la bacon (fejcon)
♥ 100 g Änglamark fetaost
♥ 1 burk Änglamark krossade tomater
♥ 1½ dl kravmärkt grädde
♥ 1 liten burk Änglamark majskorn
♥ 1 tsk kravmärkt flytande honung
♥ Paprikapulver
Svartpeppar
Salt
♥ Smör
1 dl riven cheddarost
Koka maccheroni i elva minuter i rikligt saltat vatten. Skär moroten i små stänger som delas på hälften, koka dessa med maccheronin efter halva tiden. Hacka löken och fräs den i smör tillsammans med fejconen. Tina spenaten i kastrull tillsammans med lite salt. Häll av pastan och ringla över lite rapsolja och rör om. koka upp tomatkrosset tillsammans med honung och smaka av med kryddorna. Häll i hälften av grädden och låt puttra ihop något. Blanda spenaten med maccheronin. Smörj en ugnsfast form och häll i maccheroniblandningen. Blanda samman med fejconfräset och majsen. Smula över fetaosten och häll sedan över tomatsåsen. Ringla över resten av grädden, toppa med riven ost. Gratängen blir kraftigt tomatig i smaken och syrlig av fetaosten, tycker man inte om det så kan man ta lite mindre mängd krossade tomater och kanske öka honungen med ½ tsk.
Servera med rikligt med riven morot.
Etiketter:
dagens rätt,
halvfabrikat,
pasta,
recept,
vegetariskt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar