söndag 16 januari 2011

Tomatdoftande maccheronigratäng med feta och fejcon


















Mängd: 5-6 portioner

Ingredienser

7 dl Änglamark maccheroni
1 kravmärkt  morot
Kravmärkt rapsolja
6 bitar Änglamark bladspenat
½ gul kravmärkt lök
125 g Hälsans kök tärningar a la bacon (fejcon)
100 g Änglamark fetaost
1 burk Änglamark krossade tomater
1½ dl kravmärkt grädde
1 liten burk Änglamark majskorn
1 tsk kravmärkt flytande honung
Paprikapulver
Svartpeppar
Salt
Smör
1 dl riven cheddarost

Koka maccheroni i elva minuter i rikligt saltat vatten. Skär moroten i små stänger som delas på hälften, koka dessa med maccheronin efter halva tiden. Hacka löken och fräs den i smör tillsammans med fejconen. Tina spenaten i kastrull tillsammans med lite salt. Häll av pastan och ringla över lite rapsolja och rör om. koka upp tomatkrosset tillsammans med honung och smaka av med kryddorna. Häll i hälften av grädden och låt puttra ihop något. Blanda spenaten med maccheronin. Smörj en ugnsfast form och häll i maccheroniblandningen. Blanda samman med fejconfräset och majsen. Smula över fetaosten och häll sedan över tomatsåsen. Ringla över resten av grädden, toppa med riven ost. Gratängen blir kraftigt tomatig i smaken och syrlig av fetaosten, tycker man inte om det så kan man ta lite mindre mängd krossade tomater och kanske öka honungen med ½ tsk.

Servera med rikligt med riven morot.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar