tisdag 4 januari 2011

Kärleksmums

















Mängd: ca 20 st
Ugn: 175°C, 25 min

Ingredienser

150 g smör
3 ägg
2 dl strösocker
1 dl gammaldags mjölk (ohomogeniserad)
1 dl kakao
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

Glasyr
75 g smör
½ dl starkt kaffe
½ dl kakao
1 msk vaniljsocker
4 dl florsocker

Smörj och böra en mindre långpanna (ca 40x25 cm). Smält smöret och vispa under tiden ägg och socker pösigt. Blanda kakao, mjöl, vaniljsocker och bakpulver tills det inte är klumpigt. Häll i mjölken i det smälta smöret och blanda i det med ägg- och sockerblandningen. Vispa ner mjölblandningen och rör om ordentligt. Häll smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen. Låt kakan svalna något innan glasyren bredes på.

Smält smöret och rör ner kaffe, kakao, vanilj- och florsocker. Bred glasyren på kakan och strö över kokosflingor. Skär i bitar och förvara kallt. Mums!

1 kommentar: