fredag 21 januari 2011

Hamburgerbröd

Använde mig av recept från hamburgare.org och ändrade bara pyttelite. =)


















Mängd: 8 st
Ugn: 225°C, 15 min

Ingredienser

265 g vatten
♥ 25 g kravmärkt tjockgrädde
10 g jäst
♥ 20 g kravmärkt strösocker
♥ 15 g kravmärkt flytande honung
♥ 1 kravmärkt ägg
♥ 38 g kravmärkt rumstempererat smör
♥ 525 g kravmärkt vetemjöl special
75 g salt

kravmärkta sesamfrön

Vispa ägget. Värm vatten och grädde till 37°C och smula ner jästen i lite av vätskan och blanda sedan med resten av vätskan. Blanda samman mjöl, salt, socker och honung. Smula ner smöret och tillsätt vätskan och ägget. Knåda den kladdiga degen i 8-10 minuter. Lägg den i degbunken och täck över med plastfolie, låt jäsa i 1-2 timmar till dubbel storlek.

Dela degen i 8 lika stora delar och rulla varje del till en boll. Lägg på plåt med bakplåtspapper och platta till så de får hamburgerbrödsform. Jäs till dubbel storlek, ca 40 minuter.

Spraya bröddegarna med vatten och strö över sesamfrö. Grädda i ugn i 15 minuter, ta ut dem först när de blivit gyllenbruna. Spraya med vatten igen och låt dem kallna på galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar