Idag har jag bakat knäckebröd av samma recept som jag använde till julens knäcke. Grunden kommer från Mannerströms julkokbok, men jag har ju såklart ändrat lite. ;o)
Mängd: 4 små runda knäcke (två plåtar)
Ugn: 225°C, 8-10 min
Ingredienser
♥ 2 dl kravmärkt gammaldags mjölk
♥ 1 dl kravmärkt vetemjöl
♥ 1 3/4 dl kravmärkt rågmjöl
♥ ½ dl grahamsmjöl
♥ 1 tsk flytande kravmärkt honung
1 tsk farinsocker
1 tsk salt
Värm mjölken och honungen till 37°C och smula ner jästen. Blanda övriga ingredienser i en bunke och häll över jästblandningen. Rör ihop till en lös och kladdig deg och lägg den sedan i en plastpåse i kylskåpet i ca 1 timme. Använd därefter rikligt med vetemjöl till utbaket så att knäckebrödet inte fastnar på bordet. Dela degen i fyra lika stora bitar och arbeta ut runda kakor som görs 1 - 1½ mm tunna. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och jäs dem under bakduk i 30 min. Sätt ugnen på 225°C och nagga brödet innan gräddning, grädda i 8-10 min. Låt dem svalna på galler och låt dem ligga framme och hårdna ca 1 dygn.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar