Ursprungsrecept från Annes Mat.
Mängd: 15 st
Ugn: 225C, 15-20 min
Ingredienser
50 g jäst
5 dl kallt vatten
♥ 1 msk flytande kravmärkt honung
♥ 1 msk kravmärkt rapsolja
♥ 1 kg Saltå Kvarns specialvetemjöl
♥ 1 kravmärkt ägg
1-2 dl grovriven grevé
Smula jästen i en bunke och häll i hälften av vattnet. Rör om tills jästen smält. Häll i resten av vattnet och honung, salt och olja. Blanda och häll sedan i mjölet. Knåda degen rejält i minst 10 minuter, gärna 15 minuter. Den ska bli hård och elastiskt.
Lägg den sedan i en ren degbunke (räkna med att den minst dubblas) och smörj in degen med rapsolja. Täck med plat och jäs i kylen över natten.
På morgonen är det dags att baka ut till frallor som läggs på plåt med bakplåtspapper. Jäs frallorna under bakduk i 40 min. Pensla sedan med det lätt uppvispade ägget och strö på ost. Grädda i mitten av ugnen. Ett tips är att spraya ugnen med vatten från blomspruta när man ställt in frallorna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar