fredag 21 januari 2011

Hamburgare med potatisstänger


















Hamburgare

Mängd: 1-2 portioner beroende på om man vill ha stora eller små

Ingredienser

♥ 170 g kravmärkt blandfärs
♥ ½ dl riven kravmärkt lök
1/3 - ½ tsk salt
♥ 1/3 tsk kravmärkt paprikapulver
1/4 tsk chilipeppar
♥ 1/3 tsk melass
3 stänk smoked tabasco
♥ 1 tsk kravmärkt persilja
♥ 1 tsk kravmärkt ströbröd

♥ 2 tsk kravmärkt smör

Blanda samman ingredienserna och forma två burgare. Stek på medelhög värme i smör.

Potatisstänger

Mängd 1-2 portioner
Ugn: 225°C, ca 30-40 min

Ingredienser

♥ 1 stor kravmärkt fast potatis
3 nypor flingsalt citron
♥ 1-2 kravmärkta vitlöksklyftor
♥ 3 msk kravmärkt spansk olivolja

Skala och skär sedan potatisen i centimetertjocka stänger. Ta fram en ugnsfastform och blanda olja, salt och pressa ner vitlöken. Lägg i potatisstängerna och blanda väl i oljan. Tillaga mitt i ugnen i ca 30-40 minuter. Känn med potatissticka och rör om då och då.

Hamburgerdressing

Mängd: till 2-3 burgare

Ingredienser

♥ 2 msk kravmärkt creme fraiche
♥ 1 tsk kravmärkt majonnäs
♥ 1/4 tsk salt
♥ ½ tsk kravmärkt ketchup
♥ 1/4 tsk Johnys kravmärkta senap
♥ ½ krm kravmärkt lökpulver
♥ ½ krm kravmärkt vitlökspulver
♥ 1/4 tsk kravmärkt flytande honung
salt
svartpeppar

Blanda samman och smaka av med salt och peppar.

Parmesanflarn

Mängd: till 2 burgare
Ugn: 200°C, 5 min

3 msk kravmärkt parmesanost

Riv parmesanosten grovt och lägg den i två högar på plåt med bakplåtspapper. Gör högarna till platta, tunna, sammanhängande och runda flarn. Sätt mitt i ugnen i 5 minuter och låt svalna något på plåten.

Tillbehör till hamburgaren: kravmärkt sallad, kravmärkt tomat och kravmärkt lök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar