fredag 21 januari 2011
Hamburgare med potatisstänger
Hamburgare
Mängd: 1-2 portioner beroende på om man vill ha stora eller små
Ingredienser
♥ 170 g kravmärkt blandfärs
♥ ½ dl riven kravmärkt lök
1/3 - ½ tsk salt
♥ 1/3 tsk kravmärkt paprikapulver
1/4 tsk chilipeppar
♥ 1/3 tsk melass
3 stänk smoked tabasco
♥ 1 tsk kravmärkt persilja
♥ 1 tsk kravmärkt ströbröd
♥ 2 tsk kravmärkt smör
Blanda samman ingredienserna och forma två burgare. Stek på medelhög värme i smör.
Potatisstänger
Mängd 1-2 portioner
Ugn: 225°C, ca 30-40 min
Ingredienser
♥ 1 stor kravmärkt fast potatis
3 nypor flingsalt citron
♥ 1-2 kravmärkta vitlöksklyftor
♥ 3 msk kravmärkt spansk olivolja
Skala och skär sedan potatisen i centimetertjocka stänger. Ta fram en ugnsfastform och blanda olja, salt och pressa ner vitlöken. Lägg i potatisstängerna och blanda väl i oljan. Tillaga mitt i ugnen i ca 30-40 minuter. Känn med potatissticka och rör om då och då.
Hamburgerdressing
Mängd: till 2-3 burgare
Ingredienser
♥ 2 msk kravmärkt creme fraiche
♥ 1 tsk kravmärkt majonnäs
♥ 1/4 tsk salt
♥ ½ tsk kravmärkt ketchup
♥ 1/4 tsk Johnys kravmärkta senap
♥ ½ krm kravmärkt lökpulver
♥ ½ krm kravmärkt vitlökspulver
♥ 1/4 tsk kravmärkt flytande honung
salt
svartpeppar
Blanda samman och smaka av med salt och peppar.
Parmesanflarn
Mängd: till 2 burgare
Ugn: 200°C, 5 min
3 msk kravmärkt parmesanost
Riv parmesanosten grovt och lägg den i två högar på plåt med bakplåtspapper. Gör högarna till platta, tunna, sammanhängande och runda flarn. Sätt mitt i ugnen i 5 minuter och låt svalna något på plåten.
Tillbehör till hamburgaren: kravmärkt sallad, kravmärkt tomat och kravmärkt lök.
Etiketter:
dagens rätt,
kalla såser,
kött,
potatis,
recept
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar