söndag 13 februari 2011

Lasagne med sting


















Mängd: 4 - 6 portioner

10 st Änglamark lasagneplattor

Köttfärssås
400 g Änglamark blandfärs
1 burk Änglamark krossade tomater
1 liten Änglamark rödlök
½ kravmärkt buljongtärning + 5 dl vatten
4 st bitar Änglamark fryst bladspenat
2 tsk kravmärkt dijonsenap
salt
svartpeppar
chilipeppar

Ostsås
4 dl kramärkt mellanmjölk
1 dl kravmärkt grädde
1½ dl Änglamark parmesanost - spara lite till att toppa lasagnen med.
25 g kravmärkt smör
3 msk Änglamark vetemjöl
salt
kravmärkt vitpeppar

Fräs blandfärsen i smör och krydda med lite salt. Hacka rödlöken och lägg i färsfräset och låt allt steka en liten stund. Tillsätt buljongen, spenaten och senapen. Låt det koka in och tillsätt sedan tomatkrossen. Smaka av med salt, peppar och chilipeppar - det ska hetta!

Smält smöret i en kastrull och rör ner mjölet. Vispa i mjölken och grädden. Riv osten grovt och häll ner i bechamelsåsen. Krydda med salt och peppar, smaka av. Låt allt sammans puttra en stund.

Smörj en ugnsfast form och varva sås, plattor, sås, färs, plattor etc. Avsluta med ett lager plattor, sås och riven parmesan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar