tisdag 15 februari 2011

Farmor Ingas chokladkaka

Denna chokladkaka är jag uppväxt med då det var min farmors favorit, så det är med kärlek som jag bakar den.

















Ugn: 175°C - 200°C

3 dl kravmärkt strösocker
2½ dl kravmärkt vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 msk kravmärkt kakao
150 g smält, avsvalnat kravmärkt smör
2 Änglamark ägg
1½ dl hett vatten

Blanda alla torra ingredienser, tillsätt det avsvalnade smöret och de lätt uppvispade äggen. Blanda till sist ned vattnet. Häll smeten i en smord och bröad medelstor sockerkaksform. Grädda i ca 40 minuter.

2 kommentarer:

  1. Den var riktigt god! Tack för bra recept!

    SvaraRadera
  2. Fick smaka Henriettas å den var så otroligt god, nog den godaste chokladkakan jag någonsin smakat så här ska testas :)

    SvaraRadera