tisdag 8 februari 2011
Hasselbackspotatis med fläskfilé och kantarellsås
Hasselbackspotatis
Mängd: 2 portioner
Ugn: 200°C, 20+25 min
6 medelstora kravmärkta potatisar
♥ 1/3 dl Änglamark spansk olivolja
♥ 2 kravmärkta vitlöksklyftor
1 tsk flingsalt citron
♥ 1/3 tsk kravmärkt svartpeppar
♥ ½ dl Änglamark parmesan, fint riven
♥ 1-2 msk Änglamark ströbröd
Skala potatisen och skär den i tunna skivor fast inte helt igenom. Blanda olja med salt och peppar och pressa ner vitlök. Lägg potatisarna i en ugnsfast form och häll över oljan, se till att alla potatisar är inoljade. Sätt in potatisen i mitten av ugnen i 20 minuter. Ta därefter ut potatisen, pensla med olja och strö över ost och ströbröd, sätt in den i 25 minuter till. Ta ut någon gång och ös med olja.
Fläskfilé
Mängd: 2 portioner
♥ 225 g Änglamark fläskfilé
♥ kravmärkt cayennepeppar
salt
♥ kravmärkt svartpeppar
♥ Änglamark smör
Putsa filén och skär den i 2-3 cm tjocka skivor. Krydda med salt, peppar och en knivsudd cayenne per skiva. Stek ca 5-7 minuter per sida i smör. Låt vila några minuter innan servering.
Kantarellsås
Mängd: 2 portioner
♥ 75 g frysta kravmärkta kantareller
♥ 1 msk Änglamark smör
♥ ½ dl vitt vin
1 msk hackad gräslök
♥ 1/4 dl kravmärkta lingon
♥ 1½ - 2 dl kravmärkt grädde
♥ ½ tsk kravmärkt soja
♥ ½ tsk kravmärkt flytande honung
salt
vitpeppar
Fräs kantarellerna i smör i några minuter, salta och peppra. Häll i vinet och koka på hög värme i 4-5 minuter. Häll i gräslök, lingon, soja, honung och grädde. Låt koka i 5-10 minuter. Smaka av med salt.
Etiketter:
dagens rätt,
kött,
potatis,
recept,
svamp,
varma såser
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar