tisdag 8 februari 2011

Hasselbackspotatis med fläskfilé och kantarellsås

















Hasselbackspotatis

Mängd: 2 portioner
Ugn: 200°C, 20+25 min

6 medelstora kravmärkta potatisar
1/3 dl Änglamark spansk olivolja
2 kravmärkta vitlöksklyftor
1 tsk flingsalt citron
1/3 tsk kravmärkt svartpeppar
½ dl Änglamark parmesan, fint riven
1-2 msk Änglamark ströbröd
 
Skala potatisen och skär den i tunna skivor fast inte helt igenom. Blanda olja med salt och peppar och pressa ner vitlök. Lägg potatisarna i en ugnsfast form och häll över oljan, se till att alla potatisar är inoljade. Sätt in potatisen i mitten av ugnen i 20 minuter. Ta därefter ut potatisen, pensla med olja och strö över ost och ströbröd, sätt in den i 25 minuter till. Ta ut någon gång och ös med olja.
 
Fläskfilé
 
Mängd: 2 portioner
 
225 g Änglamark fläskfilé
kravmärkt cayennepeppar
salt
kravmärkt svartpeppar
Änglamark smör
 
Putsa filén och skär den i 2-3 cm tjocka skivor. Krydda med salt, peppar och en knivsudd cayenne per skiva. Stek ca 5-7 minuter per sida i smör. Låt vila några minuter innan servering.
 
Kantarellsås
 
Mängd: 2 portioner
 
75 g frysta kravmärkta kantareller
1 msk Änglamark smör
½ dl vitt vin
1 msk hackad gräslök
1/4 dl kravmärkta lingon
1½ - 2 dl kravmärkt grädde
½ tsk kravmärkt soja
♥ ½ tsk kravmärkt flytande honung
salt
vitpeppar
 
Fräs kantarellerna i smör i några minuter, salta och peppra. Häll i vinet och koka på hög värme i 4-5 minuter. Häll i gräslök, lingon, soja, honung och grädde. Låt koka i 5-10 minuter. Smaka av med salt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar