lördag 12 februari 2011

Gräddstuvad pyttipanna



















































Mängd: 2 portioner

2 stora Änglamark fasta potatisar
2 små Änglamark morötter
2 små Änglamark palsternackor
200 g Änglamark picnicbog
1 Änglamark rödlök
4 Änglamark färska champinjoner
6 Änglamark baby plommontomater
2 dl kravmärkt grädde
kravmärkt smör
2 msk gräslök
1 tsk kravmärkt rosmarin
salt
kravmärkt vitpeppar
chilipeppar
kravmärkt paprikapulver

Skala och tärna potatis, morot och palsternacka. Stek i smör på medelvärme, krydda med salt och vitpeppar, ca 20-30 minuter beroende på storleken på tärningarna. Tärna picnicbogen och hacka löken grovt och stek i egen stekpanna i smör när det återstår ca 5 minuter på rotfruktsfräset. Krydda med salt och lite chilipeppar. Tärna champinjonerna och stek tillsammans med kött och lök de sista 2 minutrarna. Häll sedan över till rotfrukterna och krydda med gräslök, rosmarin och lite paprikapulver. Tillsätt grädden och låt puttra in. Smaka av med salt. Dela tomaterna mindre bitar och lägg i pytten, rör om så de blir varma. Servera med kravmärkta ärtskott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar