lördag 12 februari 2011
Gräddstuvad pyttipanna
Mängd: 2 portioner
♥ 2 stora Änglamark fasta potatisar
♥ 2 små Änglamark morötter
♥ 2 små Änglamark palsternackor
♥ 200 g Änglamark picnicbog
♥ 1 Änglamark rödlök
♥ 4 Änglamark färska champinjoner
♥ 6 Änglamark baby plommontomater
♥ 2 dl kravmärkt grädde
♥ kravmärkt smör
2 msk gräslök
♥ 1 tsk kravmärkt rosmarin
salt
♥ kravmärkt vitpeppar
chilipeppar
♥ kravmärkt paprikapulver
Skala och tärna potatis, morot och palsternacka. Stek i smör på medelvärme, krydda med salt och vitpeppar, ca 20-30 minuter beroende på storleken på tärningarna. Tärna picnicbogen och hacka löken grovt och stek i egen stekpanna i smör när det återstår ca 5 minuter på rotfruktsfräset. Krydda med salt och lite chilipeppar. Tärna champinjonerna och stek tillsammans med kött och lök de sista 2 minutrarna. Häll sedan över till rotfrukterna och krydda med gräslök, rosmarin och lite paprikapulver. Tillsätt grädden och låt puttra in. Smaka av med salt. Dela tomaterna mindre bitar och lägg i pytten, rör om så de blir varma. Servera med kravmärkta ärtskott.
Etiketter:
dagens rätt,
kött,
potatis,
recept,
rotfrukter
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar