söndag 7 november 2010

Mayas Canneloni




Mängd: 1-2 portioner
Ugn: 225°C, 20 min

Ingredienser

2 lasagneplattor (gärna spenat)
½ dl riven Port Salut (eller den ost du har hemma)

Färssås:
90 g Änglamark blandfärs
1 dl Änglamark krossade tomater
2 bitar Änglamark fryst bladspenat
1 liten kravmärkt lök
1/4 solovitlök
1 tsk Änglamarks spanska olivolja
salt
svartpeppar

Creme fraichesås:
3 msk Arla ekologisk creme fraiche 34%
1 dl Änglamark krossade tomater
1 tsk flytande kravmärkt honung
Santa Marias kravmärkta vitlökspulver
salt
svartpeppar

Smörj en ugnsfastform med lite olivolja. Koka lasagneplattorna i rikligt med vatten och någon msk olja i någon minut, se till att hålla isär dem med en gaffel, men försiktigt då de lätt går sönder. Lägg försiktigt upp dem på en tallrik eller plastskärbräda och låt dem svalna. Fräs lök och vitlök i oljan och tillsätt sedan blandfärsen. Stek tills färsen är genomstekt och krydda med salt och peppar. Rör i de krossade tomaterna och spenaten. Låt puttra medans du gör nästa sås. Häll i tomatkrossen i en kastrull, krydda och ha i honungen. Låt den puttra i några minuter så det kokar ihop fint. Tillsätt sedan creme fraiche under omrörning och låt såsen koka ihop. Nu är såserna klara och det är dags att göra själva cannelonin. Dela lasagneplattorna på mitten och fördela ca 1½ - 2 msk färs på varje, rulla ihop och lägg i formen. Häll över creme fraichesåsen och riv över osten. In i ugnen, ät och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar