torsdag 18 november 2010

Spenatlax med citronspaghetti




Mängd: 2 portioner

Ingredienser

2 portioner Änglamarks spaghetti

140 g fryst I love eco-lax (1 bit)
4 msk Arla ekologisk creme fraiche 34%
1 kravmärkt tomat
4-5 bitar Änglamark fryst bladspenat
1 tsk Änglamark rapsolja
1 tsk Änglamarks spanska olivoljapurjolök
1 liten bit ingefära
½ tsk flytande kravmärkt honungcitronsalt
dill
svartpeppar

Tina laxen och koka den citronsaltat vatten i några minuter tills den är genomkokt. Koka spaghettin enligt förpackning. Värm oljan i en kastrull och riv i ingefäran och skiva i purjolök. Låt fräsa på hög värme späd med lite laxvatten när det blir för torrt. Inte för mycket dock utan så att det fräser ordentligt.

Salta med citronsalt och krydda med svartpeppar. Lägg i spenaten och låt den tina i kastrullen. När spenaten tinat så är det dags att lägga i den grovhackade tomaten, klicka också i honungen. Låt röran puttra en stund och blanda sedan i creme fraichen.

Blanda i laxen i bitar och krydda med dill och mer salt om det behövs. Salta spaghettin med citronsalt och några droppar spansk olivolja. Dags att servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar